2011. szeptember 3., szombat

Új horizonok libegnek elébed


Gyermekkorom óta tanítónéni szerettem volna lenni, de az élet valahogy mérnöki pályára sodort. Most azonban lehetőséget kaptam, hogy részmunkaidőben taníthassak...6-7 éves gyerekek helyett 17-19 éveseket! Nagy kihívás! Egy barát- pedagógusházaspár szerint tekintsem ezt missziónak és így forduljak a nehéz sorsú diákjaim felé! Így fogom tenni!


"Új horizonok libegnek elébed,
Minden percben új, félelmes az Élet,
Röpülj, hajóm,
Új horizonok libegnek elébed.

Nem kellenek a megálmodott álmok,
Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
Röpülj, hajóm,
Nem kellenek a megálmodott álmok." Ady

Kinevettek a diákjaim, amikor arról kérdeztem őket, hogy szeretnek-e kézimunkázni? 25 tanulóból 1 mondott igent! Elég rossz arány vagy jó?


A nyári szünetben sokat tervezgettem mit fogok csinálni szeptemberben: folytatom a naptár SAL-t, Toszkána-kendőt kötök és elsősorban őszi gyerekruha-kollekciót tervezek és varrok.


Ilyen csodálatosan szép fonalakat vettem a Barka Fonal nyári akcióján. A sötétkék gyapjú fonalból elkezdtem a Toszkán-kendőt.



A nyáron eddig jutottam a naptár SAL hónapjaival...:( Kicsit lemaradtam, de nem adom fel.



Amiről még nem készült kép... kislányaimmal együtt festettünk, díszítettünk egy bábparavánt. Még csak 80%-ban készült el, de ha elkészül mutatom.






3 megjegyzés:

Namata írta...

Szép feladatot kaptál , sok energiát kívánok hozzá !
Az 1 gyerek jó , ha úgy nézzük , hogy legalább egy kézimunkázik , hátha megfertőzi a többit a segítségeddel .Amúgy viszont nem túl jó arány .Nálunk a gimiben 23-ból 10-en biztosan bökködtünk valamit .
A fonalak nagyon szépek .:)

Leki-Rita írta...

Sok erőt az új feladathoz, kívánom hogy örömödet leld benne...
Nagyon szépek a fonalak!

Borga írta...

Sok sikert az új feladathoz!
3 kislány mellett mikor van időd ennyi mindent csinálni???